Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2012 21:02 - "Обичам те, обаче..."
Автор: lisa19 Категория: Други   
Прочетен: 4997 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Трябва да се научи значението на думата любов, преди да бъде употребена. Или може би всеки от нас трябва да узнае разбирането на другия за нея. “Обичам те, обаче…” Ето това не се разбира особено, защото има презастраховка и несигурност в “обаче”. Любовта означава, че всичко е възможно. Любовта означава да се направи всичко възможно. Ако нечия любов е истинска, то другия би разбрал това. Мъжете нямат една единствена жена която са обичали, но има единствена, в която са влюбени. В някои има доброта, която крият, талант, който изглежда не ползват и топлота, която заключват някъде дълбоко в себе си. Защо??? Сигурно жените трябва да имат търпение и усет спрямо мъжките импровизации на любов. Всъщност дали изобщо мъжете обичат??? Не знам. Не съм убедена. Може би... Всъщност четем книги, гледаме филми, някои са доста искрени… В реала май нещата стоят по друг начин. А колко е вярна искреността, това едва ли всички може да разберем.

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iren5 - Всъщност дали изобщо мъжете обичат???
06.06.2012 21:17
Мисля, че да...Но не очаквайте да го показват по същият начин, както жените.
цитирай
2. lisa19 - 1. iren5
06.06.2012 22:26
И аз си мисля, че да, но... Един цитат от Космополитен: "Когато поставих ребром въпроса: “Как показваш на една жена, че имаш чувства към нея?” на всичките си приятели и познати мъже, настана дружно ходене по мъките: "ами…", "де да знам", "хм...", "чакай да видя…". Драматизмът на задачата обобщи Иво (27 г.): "На нас ни е трудно да говорим за това какво изпитваме. Може би, понеже се страхуваме да не изглеждаме слаби в очите на жените." - С последния отговор се съгласявам, но тези които казват "де да знам" ......
цитирай
3. zafirov - "В някои има доброта, която ...
06.06.2012 23:15
"В някои има доброта, която крият, талант, който изглежда не ползват и топлота, която заключват някъде дълбоко в себе си. Защо???"

Защото са били наранявани толкова много преди да се научат, че не трябва никога да са откровенни до край ако искат да запазят себе си.

"Всъщност дали изобщо мъжете обичат???"

Да, гарантирам ти, макар да съм непознат за теб. И то по-силно от колкото една жена може да си представи. Но страхът на жената да повярва в това е основна пречка в развитието на отношенията.

"А колко е вярна искреността, това едва ли всички може да разберем."

Със сигурност, който веднъж се е изгорил с искреност, ще помисли дали трябва да рискува да се опари отново. Въпрос на личен избор е риска дали си заслужава и до колко е готов човек да се гори преди да намери търсеното. Цитата от Космополитан не искам да коментирам, достатъчно показателно е кръга на кифлата поставила въпроса, при такива пиклювци, такива отговори и хора си заслужава.
ПП Откровенност до глупост не е красиво, нито е ценно качество. Просто аз. Дали е реално, всеки решава за себе си.
цитирай
4. lisa19 - 3. zafirov
07.06.2012 00:08
Скоро ми попадна мисълта: „Абсолютната сигурност е най-голямата от всички илюзии.” А колко и в кой може да бъдеш сигурен това е въпрос на избор. В интерес на истината, може би ще се съгласиш, че сега е трудно да повярваш на някой. Човек има само една сигурна защита срещу илюзиите и това е предпазливостта. Понякога се подхожда към всичко много внимателно и това става втора природа на човека. Миналото е възможна предпоставка да се приемат определени състояния с определена доза цинизъм. Други като разумен скептицизъм. Има хора, които рядко се лъжат за каквото и да било и лошото е, че други могат да ги помислят за студенокръвни и безчувствени. Това едва ли е признак за тревога, но самозащитата наистина си е необходимост.
цитирай
5. zafirov - "Скоро ми попадна мисълта: ...
08.06.2012 12:26
"Скоро ми попадна мисълта: „Абсолютната сигурност е най-голямата от всички илюзии.” А колко и в кой може да бъдеш сигурен това е въпрос на избор. В интерес на истината, може би ще се съгласиш, че сега е трудно да повярваш на някой. Човек има само една сигурна защита срещу илюзиите и това е предпазливостта."
по принцип съгласен. Няма да убеждавам в трудността да повярваш, това е въпрос на личен избор, характер етс. Това "Миналото е възможна предпоставка да се приемат определени състояния с определена доза цинизъм." ми хареса, не бях се замислял. Обаче цинизма ми харесва, без значение оправданието ;)
цитирай
6. lisa19 - 5. zafirov
10.06.2012 19:38
Eй, я да те питам аз тебе, защо трябва да си циник. Мисля, че е по-добре да не се взимаме на толкова сериозно, отколкото покрай някоя несполука да ставаме циници. Е, това някак си не го приемам, ни ти си знаеш. Талантлив е и човека, който успял да преодолее някоя несполука, не е променил основни психически аксиоми. Може би математическите изрази едва ли са от особено значение тук, но: "Цялата магия на първата любов се състои в това, че все още не знаеш, че след нея ще има втора." Нямам представа колко любови може да има човек в живота си. Има си хора постоянно влюбени, но така и не съм разбрала дали в един или всеки месец сменят името. ;}
цитирай
7. zarenkow - Ако разчитаме химията
15.07.2012 11:07
да ни дари с любов тежко ни. Не , че с нея не е вълнуващо и забавно но останем ли с убеждението , че това ни е достатъчно , рано или късно ще сме наказани за лекомислието си.
цитирай
8. lisa19 - 7. zarenkow
03.08.2012 19:03
Здравей. Не мислиш ли, че напоследък са се навъдили много химици? Хората се промениха. Не, че мен това ме интересува. Не се бъркам в разни психики. Важно е моята да е наред.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lisa19
Категория: Други
Прочетен: 540375
Постинги: 182
Коментари: 503
Гласове: 1485
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930