Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2012 20:23 - Ужасът на войната през погледа на един ветеран
Автор: lisa19 Категория: Други   
Прочетен: 6084 Коментари: 9 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ужасът на войната през погледа на един ветеран 

Това са няколко извадки от речта на ветерана от иракската окупация, Майк Приснър. Думи, които могат да се отнесат към всяка една съвременна война: Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, навсякъде, където армиите на корпоративната империя слага отпечатъка на обувката си върху лицето на човечеството.  

Казано ни беше, че се бием срещу терористи. Но истинският терорист бях аз и истинският тероризъм беше тази окупация."

"Трябват им войници, искащи да убиват и да бъдат убити, без да задават въпроси."

"Тяхната сила е единствено в способността им да ни убеждават, че войната, потискането и експлоатацията са в наш интерес."

"Бедни и работещи хора в тази страна са изпращани да убиват бедни и работещи
хора в друга страна, за да правят богатите по-богати."









Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. podvodni - И този е русофил и от петата колона на ...
05.06.2012 20:41
И този е русофил и от петата колона на Саддам в Уганда.
цитирай
2. lisa19 - Мани, мани
05.06.2012 22:46
Във връзка с клипа:

„Вечната стара игра.”

„Че, те американските войници говорят тези истини за войните още от времето на виетнамската война.„

Все пак подводни, може и да си прав. Виж какви манипулативни клипове правят, а? И хората се хващат на това. А пък ген. Уесли Кларк сам признава за някакъв си план който готвели хамериканците за сваляне на правителства за срок от пет години. Е, не бяха пет, а около десет. И той лъже. Няма такъв план, нали. Ама как може да се говори така и да си вярва сам. Важното е, че ние не му вярваме. http://www.youtube.com/watch?v=kJmf7k9Yj-0&feature=player_embedded
цитирай
3. germantiger - ...
06.06.2012 02:59
Няма начин това да го каже руски войник тъпкал Кавказ в който работа няма, нито Средна Азия смазана с кръв и меч1 векове по-рано отг руската империя. Това може да го каже американец със съзнание и съвест и през "цедката на цензурата", виж в свободная Россия цензура няма, защото нецензурни признания никога няма да се появят след пруските нощи на солженицин ли бяха, дано не греша?!

А пропо войната в афганистан на съветската непобедимая и легендарная каква беше - справедлива мейби?

МИСЪЛТА МИ Е, ЧЕ НЕ САМО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЧЕРНИ ВЪПРЕКИ СМУГЛИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ, ИМА ЕДНИ ДРУГИ ЧЕРНИ В БЕЛОКАМЕННА МОСКОВА СЪЩО ;)
цитирай
4. zarenkow - подводни - какво лошо да си русофил или там какъвто и да е фил.
06.06.2012 10:20
Лошо е да си фоб , защото омразата има психично измерение с диагностично определение. Борбите и в частност войните срещу диктатори , смазващи основните човешки права са естествена превенция срещу извратените норми на фашизма , комунизма и фундаментализма. Желанието на някои да запазят подобни норми може да е обвързано или с материален интерес или с идилична носталгия по престъпно минало или с демонстрация на глупост с цел - забележете ме моля ви. Комбинациите са също възможни.
цитирай
5. lisa19 - 3. germantiger
06.06.2012 19:31
Доколкото чета тук-там, близо 70 % от гражданите на САЩ са против американската военна намеса в Афганистан. Всичко е започнало след атентата на 11 септември и преди всичко за залавянето на Осама Бин Ладен. Но си мисля, че ето тук си много прав: "Това може да го каже американец със съзнание и съвест и през "цедката на цензурата"...." - Все пак знаеш, че съм против каквито и да е военни действия и не знам защо на Америка толкова и се воюва. Всъщност имам някаква представа, даже си мисля, че е време да престанат с всичко това, но едва ли ще стане. Нови и нови конфликти. Скоро четох една поговорка: "Който сее бури, жъне урагани."
цитирай
6. lisa19 - 4. zarenkow
06.06.2012 19:33
Да, определено тук си прав. Жалко за фобиите, не за филите. Добре си го написал. Приятна вечер.
цитирай
7. germantiger - ...
07.06.2012 19:36
Не си ме разбрала Лиза или се правиш на неразбрала, а си тлкова интелигентна ;)

Питам защо руснак не признае как са избивали население в афганистан 80-те години на 20-и век, защо не си зададат въпроса какъв го дирят в казвакз - той не е изконно руски и няма да бъде, защо преди векове с кръв и меч превзеха средна азия, защо мачкаха приблатика руснацит и зао днес имат приднестровската им милитаристична ртепублика итн итн итн

Защо американец може да критикува себе си, но ако руснак го направи се случва политковская?!

...

Иначе казано - политиките на световни империи като сащ и русия не се различават особено, но свободата на информация у едните е някак в "по-либерален" режим, макар отново цензуриран. Разбира се, вън от съмнение е факта, че днес щатите реализират геостратегия, инвестиция и продуктивност на армия, ползване на превъзходството им военно, съюзно, базово итн и за това натиска и войната преобладават сравнени с ена по-пасивна русия. Пасивна не поради човеколюбието си, а поради неравенството с щатите и невъзможността за натиск пряк и императивен както преди. Та затова русия днес по-малко "бие", а щатите произвеждат войни - така е.
цитирай
8. lisa19 - Здравей Тигре.
07.06.2012 20:21
Напротив, разбрах те, даже се съгласих с теб за може би процент от истината която си казал. Но, извини ме, има неща, които що касаят 80-те години, то явно не съм била толкова запозната с това което казваш. По това време вятър ме вее на бял кон Тигре :} Все пак ще направя една проба що касае въпроса ти: "Защо американец може да критикува себе си, но ако руснак го направи се случва Политковская?!" - Явно вторите не са дорасли до ниво самокритика и преценка спрямо собствените си действия. Когато не знам нещо, не го знам, но нямам представа от кой да се уча. Разбираш ли ме Тигре? Сега се изнасят всякакви информации, някои от които манипулират общоственото мнение. ВСеки разбира различно нещата, затова се получават търкания. В случая на мен ми направи впечатление клипа, на който млад човек реагира по този начин. Затова мога да взема отношение по него и си направя съответния извод. Тази съзнателна изповед е едно признание и според това което казва, грешка във връзка участието му в тази война. По принцип не съм политик. Не съм и вундеркинд Тигре. Моля те, бъди по-снизходителен спрямо женските ми ограничения във връзка със знанието. Винаги съм твърдяла, че мъжете са по-наясно с политиката, но пък от друга страна не сте единни и това едва ли е от полза. Затова и стават катаклизми що касае различието като мисъл, поведение и най-вече действие. Спокойна и весела вечер Тигре :}}}
цитирай
9. germantiger - ...
08.06.2012 07:01
Аз мисля, че руснаците отдавна са дозрели за критика на собствения си режим и политики и то дозрели вероятно повече и по-интелигентно от немалко американци. Хватката на властта обаче и традиционния подход на Кремлин е друг.

Разбира се, няма съмнение кой днес произвежда войни и това въобще не е на първо място московата, в това отношение за чичо Сам съмнение нямам!

човек трябва (за жалост) да се съмнява във всичко, дори в пдбудите на тези изповеди като демонстрираната в клипа - аргументите и истинноста й са факт, но демонстрацията на истина понякога да го кажем "отпуска винтила или изпуска парата".

Добра ти сутрин Лиза ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lisa19
Категория: Други
Прочетен: 540381
Постинги: 182
Коментари: 503
Гласове: 1485
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930